DEEL 4 Atlantic Hilversum

Het laatste illegale uitzendweekend van Atlantic werd vanuit de nieuwe studio op 101.1 FM gedoogd uitgezonden. De overeenkomst die Atlantic met radio Hilversum had gesloten kreeg veel aandacht van de media. Ook landelijk in het programma Veronica Nieuwslijn werd aandacht geschonken aan deze unieke overeenkomst. Wie daar nog beelden van heeft mag dit melden op info@atlantic101.nl dan kan ik het ook op de site zetten.

Foto vlak voor de overgang naar het lokale en legale Radio Hilversum (Van Atlantic101 naar Studio101) 1991/92

Van links naar rechts: Stefan vom Kothen (Marcel van Veen), Ronald de Jong (R-DJ), Jerry Tracey (André van Dam), Ted Bouwens, Floris Kroon (Maarten van Seumeren), Marcel van Dam?, Remco Witteveen (Remco de Wit), Rob van den Berg, Michael Sonderman (Marcel van Son), Ron Nuus (RN), Martijn Ketelaar (Rick de Groot), Menno Drenth (Menno van Buren). De dames zijn vlnr. Manuela Struyk, Yvonne?, Ellen Voorsluis, Brigitte?

Tijdens het laatste uitzendweekend op de Mezenstraat werder er diverse video opnamen gemaakt, de meeste beelden zijn helaas verdwenen...Op deze foto, Patrick de Klein en Floris Kroon (Maarten van Seumeren) druk aan de slag met hem maken van beelden aan de voorkant van het pand aan de Mezenstraat. 

Omdat Ron Nuus ons jarenlang onderdak had geboden, viel hem de eer te beurt om de zender officieel over te dragen aan Ben van Duivenvoorde van de toenmalige RCD. Op de achtergrond een blij kijkende Eric Hurink van Radio Hilversum. Wat de heer Van Duivenvoorde toen nog niet wist is dat er slechts hout en bakstenen in de mooie zwarte kist aanwezig waren. Hij kon dat in tegenstelling tot zijn voorganger Henri Polak niet waarderen. Later is hierover contact geweest en er moest hoe dan ook iets anders worden ingeleverd anders zouden we een proces aan de broek krijgen. In overleg is besloten om wat oude elektronica in een andere kist te frommelen en dit als zender in te leveren.

Voila… het heeft gewerkt.

 

De nieuwe Studio voor het legale STUDIO 101

Toen de kogel door de kerk was en we daadwerkelijk legaal gingen worden, kon er een fatsoenlijke studio gemaakt worden. Dit mocht nu wat kosten omdat het risico van opgepakt te worden was geweken. Ondanks dat de bouw voor het grootste gedeelte op het conto van Remco de Wit kon worden toegeschreven, meende Maarten van Seumeren (Floris Kroon) ook een plank te moeten doorzagen, voor de foto uiteraard. Hier stak Remco echter letterlijk een stokje voor met zijn duidelijk leesbare mening

Remco de Wit echt aan de slag met de bouw van de nieuwe studio in de Mezenstraat.

 

 

 

De “STUDIO 101” Studio

Het bloemstuk in de studio is gemaakt door onze overbuurvrouw van Atlantic 101, Ellen Voorsluis ter ere van onze splinternieuwe studio.

 

Helemaal rechts de bekende Atlantic klok die het illegale tijdperk heeft overleefd. Je komt de klok op bijna alle studio foto’s tegen. Zelfs met de locatie uitzendingen was dit klokje erbij,

 

 

Voordeel van "legaal" was wel dat de studio niet meer in beslag kon worden genomen. Resultaat was dan ook een heerlijke studio waar een jaar lang zeer professionele programma’s onder de naam Studio 101 zouden worden gemaakt en uitgezonden op radio Hilversum. Ook het laatste illegale weekend voor 101 werd vanuit deze studio gemaakt...

Na een jaar besloot men de studio te sluiten en de naam Studio 101 op te heffen. De Atlantic medewerkers gingen over in Omroep Hilversum medewerkers.

Met deze overgang was het snel afgelopen met het Atlantic geluid op radio Hilversum. Alleen een aantal Atlantic stemmen van welleer waren nog te horen, inmiddels was het team van Atlanticers uiteengevallen. Helaas was dit het einde van het legale tijdperk wat maar kort geduurd heeft.

De laatste "101" programma's vanuit de studio aan de mezenstraat waren de Dance Show (Floris Kroon) Muziek terwijl u werkt (diverse) en de Soul BV (Elmer Schuitema en Walter Peters), Patrick de Klein (Patrick Jansen). Allen voortreffelijke programma's.

 

Marcel van Veen (Stefan vom Kothen) in STUDIO 101.