DEEL 3 Atlantic Hilversum

atlantic%20hilversum%20logo%202

Ook via de lokale kabelkrant werd het nieuws door het gehele Gooi verspreid dat we snel weer in de ether zouden zitten.

 
kranten%20%20knipsel TV kabelkrant

      

Atlantic is in een aantal malen uit de lucht gehaald, getuige bovenstaand artikel in de Gooi en Eemlander. Meestal Wist het Atlantic team dat de politie onderweg was naar de studio. Voordat zij arriveerde was het overgrote deel van de apparatuur al bij buren ondergebracht! (de Vogelbuurt Hilversum stond pal achter “zijn/haar” omroep)

politie%20op%20het%20dak%20klein

Deze foto laat een politieagent zien op het dak achter de studio tijdens één van de keren dat Atlantic uit de lucht werd gehaald, tijdens deze "overval" werden maarliefst vier politieauto's, één brandweer auto en één speciale RCD auto gebruikt, die op onderstaande foto te zien is (toen een Peugeot 505 break met diverse apparatuur aan boord) De politieagent die hier te zien is heeft ook een stuk coax uit onze antennemast geknipt. We moesten dus weer nieuwe coax aanbrengen om weer zo snel mogelijk in de lucht te kunnen. Ja je begrijpt dat deze agent niet ons lieverdje was, telkens was hij er weer bij als we uit de lucht gehaald werden. 

auto%20rcd%20een%20505%20klein 18-03-1990A 

Op de foto is te zien hoe ook onze overbuurvrouw Ellen Voorsluis, die toevallig bij Atlantic op bezoek was tijdens de inval van de Radio Controle Dienst,  wordt meegenomen door de bekende zilverknoopjes.

 

 

 

 
18-03-1990_Ellen A

Deze foto is genomen toen de RCD nog niet eens binnen was. We waren met een aantal man gevlucht via de achterkant van het huis, zo konden we mooi deze foto’s nemen.

Voor intimi: rechts op de foto is een heel klein stukje te zien van de Peugeot 505, de auto van de RCD. Voor de deur staat de beruchte opsporingsambtenaar van  ’t Gooi. Dhr. A.C. Polak die niet altijd geliefd was, maar op zich wel humor had.

 

 

 
18-03-1990_gevlucht A

Atlantic is nooit commercieel geweest, het is dan ook bijzonder te noemen dat Atlantic het zolang heeft kunnen volhouden. Radio maken is en was duur, je werd ook wel eens de lucht uitgehaald, en omdat alles uit eigen zak werd betaald was dit extra zuur....

bevel%20rcd%20polak%20klein

Hierboven een document van de inmiddels niet meer werkzame maar oh zo bekende Albert Cornelis Polak! 

_baKrantenknipsel

studio A studio met computer A

Hierboven zijn ook weer andere Atlantic studio’s te zien die we weer opnieuw opgebouwd hadden nadat we weer eens een keer uit de lucht waren gehaald. Ook nog te zien is een Atlantic Studio met PC, ja…ja… toen al, ja we waren er vroeg bij. Echter de Pc was toen al oud en stond er alleen maar voor de foto. Geintje…………….

de%20eerste%20101%20studio web4

Ook de kwaliteit van de studio’s verbeterde, het enige probleem was hierbij dat bij een inbeslag name alle apparatuur werd meegenomen. Randapparatuur werd in de vloer verstopt, zodat deze apparatuur in ieder geval veilig was. Dankzij opsporingsbeambte Polak werd bij een inval besloten de vloer niet open te maken…

Tijdens een fotoshoot weten Rick de Groot en RDJ van gekkigheid niet meer wat te doen.

Ja, het was soms een dolle boel bij Atlantic 101.

 
dolle bui A 

Dit was een redelijk gewoon beeld in de zitkamer van Atlantic tijdens het uitzend weekend. Vooral als het wat later werd, was de animo om gezellig te doen wel een beetje verdwenen.

Op de foto o.a André van Dam (Jerry Tracey)

Wakker worduuuuu……..!!!!!!!

 
des nachts in de zitkamer A

laatste%20atlantic%20101%20studio Cees Spelt 

Atlantic 101 groeide uit tot een steeds professionelere zender met luisteraars in heel midden Nederland, het team breide vors uit, een aantal nieuwe namen uit die tijd: Remco de Wit, Patrick de Klein, Ted Bouwens, Andre van Dam ( Jerry Tracey ), Marcel van Veen, Rob v/d Berg, Elmer Schuitema, Walter Peters, Rene Prins( Foto hierboven programma PRINSHEERLIJK (Cees Spelt) ), Danny v/d Heiden, Peter van Mourik, Allex de B, Renso Tichelaar, Menno van Buren, Micheal van Son....(wellicht dat iemand er nog een aantal weet, laat het weten (e-mail)

Een bekend onderdeel in de programma’s destijds was de “Phone inn”, in dit onderdeel konden luisteraars live hun groeten overbrengen op de radio. Atlantic moest met dit onderdeel stoppen op verzoek van de PTT, aangezien er teveel luisteraars trachten de studio te bereiken

Ondanks de enorme inspanningen van velen om de zender in lucht te houden, werd het toch langzaam duidelijk dat een einde voor een illegaal Atlantic in het verschiet lag.....Maar er was hoop! er kwamen gesprekken met de locale overheid en radio Hilversum op gang omtrent een legaal Atlantic onder de radio Hilversum vlag...

Patrick de Klein ( Patrick Jansen )

 

Maarten van Seumeren ( Floris Kroon )

 
combi%20kroon Patrick de Klein

 Laatste illegale weekend op 101.1 FM vanuit de nieuwe studio op de Mezenstraat

Er werd een deal gesloten met Radio Hilversum. Atlantic zou zijn illegale uitzendingen staken en voortaan programma’s voor Omroep Hilversum (toen nog de VLOH) gaan maken. Met vereende krachten werd een nieuwe studio gerealiseerd op de Mezenstraat, vanwaar programma’s in de toekomst via een muzieklijn naar de studio van Radio Hilversum zouden worden gestuurd voor uitzending.

 

 veronicanieuwslijnkomtookweereenkijkjenemen.jpg

Het laatste illegale uitzendweekend van Atlantic werd vanuit de nieuwe studio op 101.1 FM gedoogd uitgezonden. De overeenkomst die Atlantic met radio Hilversum had gesloten kreeg veel aandacht van de media. Ook landelijk in het programma Veronica Nieuwslijn werd aandacht geschonken aan deze unieke overeenkomst met de overheid. 

martijn%20met%20rcd%20hoofd%20klein

Er werd bijzonder veel gedaan door overheden om het proces naar “legaal” worden te vergemakkelijken, dat Atlantic nog één weekend gedoogd mocht uitzenden voordat de zender over zou gaan in Studio 101 (radio Hilversum) was en is nog steeds een zeer bijzonder feit. Maar dat zelfs het voormalig hoofd van de RCD de moeite nam voor een interview in  Martijn Ketelaar (Rick de Groot) zijn laatste “illegale” Atlantic 101 programma…

atlantic%20101%20loge%20hersteld