DEEL 2 Atlantic Hilversum

Het eerste weekend op de 101 begon goed (december 1988) met een nieuwe, krachtige zender werd het gehele weekend Roulette 103 "doorgeprikt", dit omdat de zender uit Baarn ging stoppen met uitzenden. Een telefoontje van een man uit Zwolle is mij goed bijgebleven, hij belde met de boodschap dat hij nu eindelijk Roulette 103 ruisvrij via onze zender kon ontvangen!

Na het verdwijnen van ondermeer Excellent, Roulette 103 en Digitaal in Baarn, was er vanwege weinig aanbod op de radio, een extra goede basis voor succes. Nieuwe programmamakers, nieuwe jingles, ervaring, verdwijnen concurentie....het speelden allemaal een rol.

 

Al enige tijd voor het starten op de nieuwe frequentie was er een 5 delen pillonen mast met een rondstralende antenne (kurkentrekker) geplaatst. Deze antenne werd al snel vervangen door 2 stapel dipolen die in combinatie met een 150 watt sterke zender op bijna 30 meter boven de grond voor een nog beter bereik zorgde. Met mooi weer resulteerde dat door telefoontjes uit ondermeer Zandvoort ! De 5 delen pylonenmast met een 6 meterpijp erin blijft nog steeds een beetje de trots van Ronald de Jong & Mike de leeuw (Mike Ruijer).

Achter de microfoon Rick de Groot (Martijn Ketelaar) met Tony van Es ( Maurice Becker ). Links met pet Edwin van de Berg (Edwin van Brakel) daarnaast Donna van Brummelen dan Ronald de Jong, ? en Maurice Cavedino ( van Lunteren ). Op de linker foto ook nog Mike de Leeuw  ( Mike Ruijer) te zien 2e van rechts.

 
 

 

Atlantic voor de 1e keer live te aanschouwen op 30 april 1989, getuige bovenstaande foto van de live koninginnedag uitzending op de schoutenstraat in Hilversum. Het was toen +/- 25C en bier was er in overvloed via Café De Kei schuin aan de overkant. Even de naam noemen en hup daar kwam weer een dienblad vol.

De stroom mocht worden afgetapt bij Apollo Optiek, dankzij Tony van Es (Maurice Becker) die daar werkte. De drive in kast en de speakers werden door Edwin v/d Berg (Edwin van Brakel) aangeleverd.

De tweede keer koninginnedag stonden we ook weer in de schoutenstraat maar dan bij het Kruidvat. Dit was helaas ook de laatste keer dat Atlantic 101 live in het centrum van Hilversum te zien was. De antenne voor de straalverbinding werd ook op het dak van het Kruidvat geplaatst.

Hier is Ronald de Jong de antenne aan het monteren voor de straalverbinding ten behoeve van de live-uitzending op Koninginnedag.

We mochten toen wat porto’s van iemand lenen. Van wie weten we niet meer maar we hebben ze naar hartelust gebruikt.

Met porto in de hand Rick de Groot en daarnaast Mike de Leeuw op de achtergrond Ronald de Jong die druk aan het sleutelen is. “Ja het is eenzaam op grote hoogte! “

 

Hier word de laatste hand gelegd aan ons zelfgebouwde discomeubel voor Koninginnedag.

Dit gebeurde bij Rick de Groot te ’s Graveland. Ook op de foto te zien Michael van Son ( Michael Sonderman) ,met aanzienlijk meer haar als nu, die zijn Technics SL 1200 draaitafels ter beschikking stelde

 

Een impressie van de dag zelf.

Achter de mengtafel Danny van der Heiden en ook op de foto (van links naar rechts) Michael van Son, Froukje, ?, Rob van der Berg, Yvonne, Gert, René Prins en last but not least Ron Nuus.

Ook te zien is de enige echte Atlantic klok die op bijna alle studio foto’s te zien is. Het klokje heeft heel wat invallen overleefd en liep altijd gelijk.

 

Danielle ?

Waar ze vandaan kwam weten we niet meer, maar ze wilde spontaan voor ons publiek optreden.

Ze kon trouwens wel goed zingen, maar helaas was er toen nog geen Idols.

Wie haar herkend mag ons e-mailen: info@atlantic101.nl

 

 

 

Voor een live-uitzending bij Ottenhome te Loosdrecht hadden we eens professioneel spul gehuurd. Onderdeel hiervan was uiteraard de antenne, maar die mochten we nergens aan vast maken, dus het alternatief was de Ford Escort van RDJ.

We hadden een paal aan de trekhaak en de dakdrager vastgemaakt.

Omdat we door onze piraten tijd een criminele indruk maakten, hadden we gemeend allemaal een stropdas te dragen.

Of dat ons geholpen heeft aan een beter imago laat ik in het midden.

Achter de mengtafel Rick de Groot, op de voorgrond Rob van de Berg en daarachter Ronald de Jong.

 
Lokatie uitzending als STUDIO 101 , dus onder de vlag van Radio Hilversum